drawing attention

ABOUT ME

Ik ben Jeroen, XL Illustrator en grafisch ontwerper die grote oppervlakten artistiek / verrassend aankleed.
Een opvallende gevel, stylish lobby of visueel knallen op een evenement: ik zorg voor de tofste aankleding. Maar ook je complete auto, grote muur in huis of een ander groot oppervlak? Daag me gerust uit

Ik lever een verrassend ontwerp met kleur en detail en verzorg de uitvoering tot in de puntjes. Ook als die puntjes pas op 20 meter zitten. Mijn stijl herken je aan grafische vlakken, stoere composities, levendige kleuren en prachtig gedetailleerd lijnwerk. elementen uit de graffiti en tattoo-wereld, maar ook de surfcultuur en natuurlijke elementen boeien me enorm en zie je terug in mijn artwork.

En de uitvoering? Dat doe ik ook! Enorme oppervlakten kleed ik al jaren aan met wrapfolie, muurstickers, wallcovering of naadloos behang tot wel 5 mtr. rolbreedte om het ontwerp te bereiken. Dus heb je een oppervlak en het idee dat je iets tofs wilt, maar verder kom je niet? Bring it on! Ik lever creatieve ideeën en oplossingen waar je zelf niet op kwam. Ik geef alles een opvallend design, als het maar groot is.

Mijn klantenkring bestaat voor namelijk uit horeca gelegenheden, Maar ook sport- dansscholen en winkels kleed ik aan met mijn designs.Voor zowel zakelijk als particulier verzorg ik muurschilderingen en tekenwerk in opdracht. Mijn middelen: wrapfolie’s, bestickering, verf, verfstiften, XXL behangprints. Ik ben vaardig met deze materialen door jarenlange werkervaring in de signing als grafisch ontwerper / monteur in grote muren en auto’s voorzien toffe printwraps.

SKILLS

ILLUSTRATIE – DIGITAL TEKENEN

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, vaak kan je met een tekening een gedachte of gevoel veel beter overbrengen dan met een omschrijving. Tekenen en illustreren zit in mijn bloed, benieuwd naar wat ik voor jou kan [be]tekenen….

Lees meer over illustraties

AI BEELDGENEREREN

AI ofwel Artificial intelligence do or don’t? , ik gebruik deze techiek graag voor onderdelen van mijn artworks. Door het schrijven van krachtige prompts en het het samenstellen met gevoel voor esthetiek breng ik mijn ideeen tot leven.

Lees meer over AI

XXL PRINTWERK

Naast digitaal tekenen en schilderen kan ik , met +20 jaar ervaring als signmaker, mijn designs ook probleemloos vertalen naar XL behangprints, interieur-doekframes, reclameborden of zelfs gevels. Van ontwerp tot montage, …. it’s all here!

Lees meer over XL printwerk

UITGELICHT

Hier zet ik regelmatig een project in de spotlights, omdat het groots is, iets nieuws is, of omdat ik er gewoon super enthousiast over ben. Dit keer maak ik een concept ontwerp voor Porsche, en vertel ik over mijn ambitie voor art-car-designs.

ART-CAR DESIGN CONCEPT

Porsche bestaat 75 jaar en dit vieren ze met saverty-cars en fullwraps in fantasierijke kleuren en designs onder het motto “Driven bij Dreams” Dit is natuurlijk een open goal voor mij om lekker aan de slag te gaan voor een kunstzinnige livery om Porsche te feliciteren en mezelf eens uit te dagen. Design is beschikbaar en aan te passen naar gewenst model.

Zie hier het resultaat, swipe left om het complete design te zien:

VoorNa

Portfolio

WRAPPROJECTS – CARWRAPS

WRAPPROJECTS – WALLCOVER

WRAPPROJECTS – LIVERYS

EERDER WERK

( NOTE: graffiti / schilderingen doe ik niet meer )

Biografie

JEROEN VAN DE WIER

ZELFSTANDIG ILLUSTRATOR – WALLARTIST

Altijd enthousiast en gedreven, Praktische vakkennis in combinatie met creativiteit maken dat ik altijd een passende oplossing kan bedenken / creëren op het gebied van interieur en illustratie.

Jeroen geboren 1981 te Tilburg groeide op in een omgeving waar hij veel begrip en ondersteuning vond voor zijn creativiteit. Liefde voor vormgeving en kleur zat er al vroeg in. Op het voortgezet onderwijs genoot hij extra aanvullende vakken in expressie, vormgeving en tekenen. Op het St. Lucas in Boxtel ….

….

Lees verder

Recensies

“Jeroen heeft voor ons een aantal hele gave wandpanelen gemaakt waarmee het interieur voor ABC Olie helemaal af is!

Een aantal oude foto’s heeft hij zodanig weten op te lappen dat ze nu als groot formaat pareltjes aan de muur stralen, en een nieuw kunststof reclamebord heeft hij zodanig weten uit te voeren dat het niet te onderscheiden is van een oud verroest emaille reclamebord.

Top! Jeroen is een leuke enthousiaste vent om mee te werken en zoekt net zo lang door tot hij het beste resultaat kan leveren.”

GERT-JAN DE GRAAF

[ Graaffwerk interieur&architectuur ]

Wij hebben illustraties laten maken door Jeroen van de Wier. Na een prettige kennismaking heeft Jeroen ons verschillende mogelijkheden in stijl laten zien, waarna wij de beste stijl voor onze doeleinden konden kiezen.Het eindresultaat is dan ook volledig naar wens!

De dynamische illustraties die Jeroen aangeleverd heeft zijn voor ons perfect bruikbaar om mooie natuurfoto’s een speelser uiterlijk te geven. De illustraties zijn ook mooi gedetailleerd. Het contact met Jeroen verliep prettig, hij werkt proactief, reageert snel en verleent service op maat

 WIETSKE TEUNISSEN

[ IVN Natuureducatie ]

“Jeroen is een creatieve vakman die uiterst secuur werkt, zakenman goede afspraken mee te maken en als klant ben je altijd weer positief verrast met het mooie resultaat. Fijn zaken doen met Jeroen!”

 MART HESTER

[ Algemeen directeur bij Megacon b.v. ]

“In een vroeg stadium zijn we met Karlijn en Jeroen van de Wier in overleg gegaan over de beoogde sfeer en de boodschap van de muurtekeningen. En net zoals de vorige keer was ook nu de samenwerking tussen kunstenaars en opdrachtgevers onderling en de creativiteit van de beiden weer optimaal.

de strakke belettering van Karlijn perfect aangevuld met de fellere en pure kleuren van Jeroen. En dit samenspel heeft geleid tot een prachtig eindresultaat, waarop beiden zeer trots mogen zijn. En wij als opdrachtgevers natuurlijk enorm blij! Voor een ieder, die toch net even wat anders wil en een duidelijke boodschap wil vertellen, zijn Karlijn en Jeroen een absolute aanrader..”

 FRANS & ANTOINETTE

[ La Bella Vita – PORTUGAL ]

CUSTOMERS

Contact

Voor vragen of opdrachten, stuur me een mail of gebruik onderstaand contactformulier.

I am open for commissions or consultation. Please contact me by e-mail or the form below:

  Jeroen van de Wier

  Zelfstandig illustrator
  __________________

  Bellstraat 29
  1704 SZ – Heerhugowaard
  __________________

  JEROEN: +31 6 30393002
  BTW id: NL 001783473B85
  __________________

  info@jeroenvandewier.nl
  www.jeroenvandewier.nl

  © Copyright - Jeroen van de Wier - XL illustraties