Van Grafisch ontwerper naar illustrator

Vroeger tekende ik al graag, het gaf me rust en het was voor mij de ultieme manier van concentratie en focus. Alleen maar bezig met die tekening, dat artwork. Ik voelde me er goed bij. Al snel was duidelijk dat ik daar wat mee moest gaan doen.

“Wordt ontwerper, leer omgaan met grafische software, ga diploma’s halen, zoek een baan”… so I did! Het ging me goed af en ik leerde snel bij. Echter voelde ik in de jaren erna, dat hoe verder ik kwam. Hoe minder gelukkig ik werd. Het potlood was vervangen door zenuwachtige muisklikken. en mijn vaste hand maakte plaats voor het gemak van vectortekeningen.

Meer en meer besefte ik dat toen ik zo lief aan het tekenen was op mijn kamertje, ik er eigenlijk al was. Tekenen en muurschilderingen maken. dat is al mijn eindstation. En alle angsten zoals, “daar kun je toch niet van leven” en  “je moet mee met de tijd en verdiepen in computers” maakte alleen maar dat ik verder af kwam te staan van mijn ware ik.

Ik moet toegeven, het was niet makkelijk en een sprong in het diepe. Ik was 1-verdiener met gezin van vier en alle bijbehorende kosten en dan zomaar je full-time baan op zeggen. Maar ik deed het toch … het moest wel! Tenminste dat zei mijn gevoel.

17 jaar als grafisch ontwerper / signmaker en mijn creativiteit, dat is wat ik op zak had. Maar ook mijn graffiti en streetart verleden maakt tot wie ik nu ben en creëer. Mijn werk moet een toevoeging zijn voor interieur en exterieur. Bijvoorbeeld leisure locaties als restaurant, café, hotel of bistro. Deze plekken moet sfeer uitstralen en je inspireren,  je prikkelen om er steeds weer opnieuw te willen komen. Openbaar en liefst zo groot mogelijk…that’s me!

Ook zie ik mijn werk graag toegepast op producten, verpakking en ter versterking van branding. Hier komt mijn grafische achtergrond weer goed van pas. Ik ben een soort one-stop-shop, maar dan in mijn eentje 😉